Tradicionalni slovenski doručak u društvu

Trećeg petka u studenom, na dan slovenske hrane u Sloveniji, doručak se poslužuje na tradicionalan način već deset godina.

I splitski Slovenci ove smo godine ukazali na važnost doručka i s posebnim užitkom jeli zdravu domaću hranu. Alpsko mlijeko, heljdini kruh s orasima, cvjetni med kranjske pčele lavande, maslac i jabuke jutros su bili na meniju, a u prostorijama udruge zavladalo je izdašno “dobro jutro”, naravno po svim propisanim kriterijima u trenutnoj situaciji.

More Stories

SKPD Snežnik proslavio je 15. godišnjicu

Uzimajući u obzir sve sigurnosne mjere zbog Covid-19, Slovensko kulturno-prosvjetno društvo Snežnik proslavilo je u petak, 23. listopada u lovranskom kinu Lovran 15. godišnjicu uspješnog djelovanja. Ovom svečanom događaju u

Umjesto Gorskog kotara, izlet do slapova Krke

Slovensko kulturno društvo Triglav u listopadu je zamijenilo sveslovenski skup izletom do slapova Krke na području riječnog sliva i njenog toka koji je 1985. proglašen Nacionalnim parkom. Naravno, nismo obišli

Sjajno “Barvna Čarolija”

Siva i mokra večer. Ulice su gotovo prazne. Znamo zašto. Jesen nas polako vodi u hibernaciju. Tada se na ulazu u predvorje gradske knjižnice u Zadru sve odjednom mijenja, na